Zuid-Wales

Zuid-Wales

Wales vormt samen met Engeland, Schotland en Noord-Ierland het Verenigd Koninkrijk. Wales ligt in het westen van Groot-Brittanië en wordt begrensd door Engeland in het oosten, de Ierse Zee in het noorden en kanalen in de overige windrichtingen.

Big Pit

Het landschap in het zuidoosten van Zuid-Wales wordt gekenmerkt door de gevolgen van de mijnbouw in de 19e en 20e eeuw. Breng een bezoek aan Big Pit National Coal Museum in Blaenavon om een indruk te krijgen van de leef- en werkomstandigheden in een Welsh steenkoolmijn tussen 1860 en 1950. Zoals vele musea in Wales is dit museum gratis toegankelijk.

Zuid-Wales

De rest van Zuid-Wales biedt veel natuurschoon, zoals het Brecon Beacons National Park met de Black Mountains. In het zuidwesten ligt het Pembrokeshire Coast National Park met een magnifieke rotskust. Ruige rotspartijen worden afgewisseld met vogeleilanden, brede baaien, stranden en kleine inhammen.

Wandelreis 2008

In 2008 heb ik onderstaande foto’s gemaakt tijdens een wandelreis door Brecon Beacons NP, Pembrokeshire Coast NP en de Cambrian Mountains, waarbij ik ook het Big Pit National Coal Museum heb bezocht evenals St Davids Cathedral en het kustplaatsje Tenby.

Reismogelijkheden

SNP Brecon Beacons.
SNP Pembrokeshire Coastpath.