La Palma

La Palma

La Palma is een van de Canarische Eilanden. Het ligt zo’n 60 km ten noordwesten van het hoofdeiland, Tenerife. Net als de andere Canarische Eilanden is La Palma ontstaan door vulkanische activiteiten.

Natuur

La Palma is bekend als La Isla Verde (het groene eiland) en La Isla Bonita (het mooie eiland), vanwege de schitterende groene landschappen, hoge bergtoppen en de ongerepte natuur. Rijdend vanaf de kust naar Roque de los Muchachos doorkruis je vijf klimaatzones. Het eiland kent dan ook meerdere soorten vegetatie: lavavelden, Canarische dennenbossen, laurierbossen en fayal-brezal.

Toerisme zonder massa

Van massatoerisme is geen sprake op La Palma. Door de al eerder genoemde variatie aan natuur, maar ook door meer dan 1000 kilometer gemarkeerde wandelpaden, komen er vooral natuur- en wandelliefhebbers. Toch zijn er voor de strandliefhebbers diverse, rustige lavastranden.

Sterrenwacht

Door de schone en heldere hemel boven La Palma is op de Roque de los Muchachos sinds 1985 een van de grootste telescopische observatoria van de wereld gevestigd. Op het eiland worden dan ook speciale astrotours georganiseerd.

Fotografische mogelijkheden

Fotografisch is La Palma alleen al vanwege de variatie aan natuur de moeite waard. Maar ook voor stads- en straatfotografie biedt La Palma mogelijkheden, zoals de hoofdstad, Santa Cruz de la Palma, en plaatsen als Los Llanos de Aridane, Tazacorte en Tijarafe. Neem zeker een kijkje bij de zoutvelden in het oosten, die dienen als rustplaats voor vele migratievogels. Tot slot kun je genieten van schitterende zonsondergangen.

Reis en verblijf

Wij zijn eind september/begin oktober 2016 op La Palma geweest. Vliegreis geboekt bij Transavia, die 2 keer per week rechtstreeks op La Palma vliegt. Huis en auto hebben we geboekt via Oceaanzicht.

Meer informatie

La Palma Info
Het eiland La Palma