Fotoreizen

Barcelona
Georganiseerde fotoreis

Een georganiseerde fotoreis bied je de mogelijkheid om je fotovaardigheden in een ontspannen omgeving te verbeteren. De aanbieders van fotoreizen organiseren deze reizen in het voor fotografie meest gunstige jaargetijde. De groepen worden bewust klein gehouden, zodat individuele begeleiding veelal mogelijk is. Vaak kun je theorie direct in de praktijk uitproberen en vindt er aan het einde van de dag een nabespreking plaats, waarbij ook een aantal foto’s besproken worden.

Populair

Fotoreizen zijn populair en de groepen zijn klein. Dit betekent dat er op een reis maar een beperkt aantal deelnemers mee kunnen en is het zaak om zo vroeg mogelijk te boeken. Let daarbij wel goed op de voorwaarden en wat in de prijs is inbegrepen en welke zaken je nog zelf moet regelen, zoals vliegticket, visum enz. Dit is per organisatie verschillend.

Overzicht aanbieders fotoreizen

Onderstaand overzicht van aanbieders van fotoreizen is zeker niet volledig. Aanvullingen en verbeteringen zijn welkom en kunnen doorgegeven worden via het contactformulier.

Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist is een kleine organisatie gespecialiseerd in foto- en natuurreizen naar bijzondere en fotogenieke bestemmingen. Zij werken samen met het gespecialiseerde reisbureau IJslandspecialist en bieden fotoreizen aan naar o.a. Cinqueterre in Italië, Andalusië in Spanje, Zwitserland, Myanmar, IJsland, Groenland, Schotland, Duitsland en Noorwegen.

Fototours.nl

Fototours.nl organiseert fotoreizen met workshops en fotoreviews. Er gaan maximaal 6 fotografen mee, waarbij iedereen op zijn eigen niveau wordt begeleid. Fototours.nl organiseert fotoreizen naar o.a. Schotland, Toscane en IJsland.

Imagelab

Imagelab maakt unieke fotoreizen met bijzonder diepgaande en persoonlijke begeleiding.

Ineziatours

Ineziatours organiseert fotoreizen naar o.a. Spanje, Hongarije, Finland, Spitsbergen, Bulgarije, Ijsland, Zuid-Afrika, Polen, Duitsland, Florida en Costa Rica met thema’s als macro, vogels, dieren of insecten.

Madelon Dielen Fotografie & Fotoreizen

Madelon Dielen Fotografie & Fotoreizen organiseert avontuurlijke, actieve en unieke fotoreizen, zowel individueel als in een kleine groep. Er wordt intensief, individueel en op ieders eigen niveau begeleiding gegeven. Tevens wordt er voor en na de reis een reizigersdag georganiseerd.

Nature Talks Travel

Nature Talks Travel organiseert foto-, natuur-, wandel- en vogelreizen naar prachtige natuurgebieden en fotogenieke bestemmingen over de hele wereld. Wij reizen naar schitterende plekken binnen en buiten Europa. De reizen worden begeleid door professionele natuurfotografen.

Nordic Vision Fotoreizen

Nordic Vision Fotoreizen wil je met fotoreizen op adembenemende en uitdagende bestemmingen helpen in je ontwikkeling als fotograaf. Bestemmingen zijn o.a. Noorwegen, IJsland, Finland, Faeröer, Schotland, Noord-Ierland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal en China.

Photothema

Photothema organiseert fotoreizen, naar bestemmingen in Europa, Azië, Verenigde Staten en het Midden-Oosten, met individuele begeleiding, ook tijdens het fotograferen.

Wildernistrek

Wildernistrek beweert de mooiste fotoreizen te hebben, je naar de beste bestemmingen te brengen en dat je thuiskomt met fraaie en opzienbarende natuurfoto’s. De fotoreizen gaan o.a. Naar Suriname, Wit-Rusland, Spanje, Hongarije, Griekenland en Madagaskar.