Estland

Estland uitgelicht

Estland is een republiek in Noordoost-Europa en vormt samen met Letland en Litouwen de Baltische Staten. Sinds de 14e eeuw is Estland veelvuldig bezet geweest door Denemarken, Duitsland, Zweden en Rusland. Na de 1e Wereldoorlog werd het voor het eerst echt onafhankelijk. Dit is echter bij het begin van de 2e Wereldoorlog weer afgelopen. De Russen nemen het land weer in, in 1941 gevolgd door Nazi Duitsland en in 1944 weer de Russen. Sinds 1991 is Estland weer onafhankelijk en vanaf 2004 maakt Estland deel uit van de Europese Unie. De Euro is op 1 januari 2011 het wettige betaalmiddel. Meer informatie: Visit Estonia.

Onbekende bestemming

Estland is voor vele mensen een onbekende bestemming, maar biedt de natuurliefhebber veel moois. Het heeft grillige kustlijnen, waterrijke binnenlanden en groene eilanden. Estland kent dan ook een gevarieerd landschap met meer dan 7000 rivieren, 1500 meren, uitgestrekte bossen en moerassen.

Nationale Parken

Er zijn 5 Nationale parken in Estland: Vilsandi, Karula, Lathemaa, Matsalu en Soomaa. De parken zijn vrij toegankelijk en bieden ook overnachtingsmogelijkheden, zoals kampeerboerderijen en campings.

Vogelreizen

Hoewel ik aboluut geen vogelaar ben, ben ik in 2009 met een vogelreis mee geweest naar Estland. Ik ging niet zo zeer voor de vogels, maar meer voor de vrijheid om andere dingen te fotograferen. Uiteraard liet ik de gelegenheid niet voorbij gaan om ook vogels te fotograferen.

Tallinn

Zoals destijds gebruikelijk bij de reisorganisatie waarmee ik deze reis naar Estland maakte, was de laatste dag er om weer te wennen aan de bewoonde wereld. We werden dan ook een dag losgelaten in de hoofdstad, Tallinn. De oude binnenstad, Vanalinn, staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Het is dan ook een populaire bestemming voor een stedentrip. Meer informatie: Tallinn City Tourist Office.