Sächsische Schweiz

Sächsische Schweiz uitgelicht

De Sächsische Schweiz (Saksisch Zwitserland) is een Nationaal Park in het Duitse deel van het Elbsandsteingebirge tussen Dresden en Tsjechië. Het afwisselende landschap met bizarre rotsformaties en diepe kloven is een van de mooiste wandelgebieden van Europa. Ook biedt het een unieke verscheidenheid aan leefgebieden voor planten en dieren. Meer info: Tourismusverband Sächsische Schweiz.

Bastei

Tussen Rathen en Stadt Wehlen ligt een van de meest bezochte toeristische attracties van de Sächsische Schweiz, de Bastei. Deze rotsformatie is 305 meter hoog en biedt middels een platform een prachtig uitzicht over het dal van de Elbe.

Vesting Königstein

De vesting Königstein is een van de grootste en mooiste bergvestingen in Europa. Lange tijd was dit een van de meest veilige plaatsen van Saksen. Het imposante fort heeft meer dan 750 jaar gediend als klooster, staatsgevangenis, krijgsgevangenkamp, ziekenhuis en nog veel meer en wordt jaarlijks door honderdduizenden bezoekers uit de hele wereld bezocht.

Wandelreis

In 2010 heb ik hier in de herfst met prachtige kleuren gewandeld, waarbij ook plaatsen als Königstein, Rathen, Stadt Wehlen, Bad Schandau, Hinterhermsdorf en natuurlijk Dresden de moeite waard zijn.