Costa Rica

Costa Rica

¡Pura vida! is de lijfspreuk van de Tico’s en Tica’s. Het is de Costaricaanse manier om te zeggen dat alles oké is, dat het leven is om van te genieten. Het tekent hen perfect: levensgenieters, vriendelijk en behulpzaam. Maar het beschrijft ook het land zelf. Alles leeft er: de natuur, het klimaat en zelfs de wegen. Costa Rica is dan ook een perfect land voor hen die genieten van het leven zoals het is.

Rijke kust

Toen Columbus in 1502 tijdens zijn 4e reis Midden-Amerika aandeed (hoewel hij nog steeds dacht dat hij in Azië was) zag hij de bevolking gouden sieraden dragen. Hierdoor verkeerde hij in de veronderstelling dat er in de binnenlanden veel goud te vinden zou zijn en noemde dit stuk land dan ook Costa Rica (rijke kust).

Afwisselend landschap

Costa Rica is een republiek in Centraal-Amerika met een spectaculaire natuur. Door een diversiteit aan landschappen, flora en fauna is dit land een paradijs voor de natuurfotograaf. Bijna 30% van het land is nationaal park. Door meerdere klimaatzones, de vruchtbare vulkanische bodem en grote hoogteverschillen kent Costa Rica verschillende ecosystemen, zoals regenwoud, mangroven, droog tropisch bos en droge steppes.

Overvloed aan flora en fauna

Zoals al eerder genoemd, kent Costa Rica een overvloed aan flora en fauna. Je kunt zomaar allerlei felgekleurde gifkikkers tegenkomen, maar ook o.a. kaaimannen, kolibries, leguanen, basilisken, neusbeertjes en diverse soorten apen. Een must voor de natuurfotograaf zijn o.a. NP Manuel Antonio, een boottocht in Tortuguero, het nevelwoud van Monteverde. Bekijk de mogelijkheden op de officiële website van Instituto Costarricence de Turismo.

Fotoreis

Onderstaande foto’s zijn gemaakt tijdens een fotoreis door Costa Rica in 2006 met mijn eerste digitale spiegelreflexcamera, een KonicaMinolta Dynax 5D met sensor van maar liefst 6 megapixels.