Düsseldorf

Düsseldorf is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Nordrhein Westfalen en telt ruim 600.000 inwoners. Düsseldorf is een populaire stedentrip bestemming en staat voor mode, shoppen, kultuur en buitengewone evenementen. Van de Königsallee, een van de grootste luxe shopping boulevards van Europa

Wijken

De belangrijkste wijken in Düsseldorf zijn:

  • Altstad is de populairste wijk van Düsseldorf met musea, winkelstraten en uitgaangsgelegenheden.
  • Carlstadt is het zuidelijk deel van het centrum. Het is de kleinste wijk van Düsseldorf, maar hier vind je de belangrijkste winkelstraten, zoals de Königsalle, een van de grootste luxe shopping boulevards van Europa.
  • Medienhafen is het hippe deel van Düsseldorf en is aangelegd in de oude haven van de stad. Door een aantal architectonische hoogstaandjes is dit een aantrekkelijk wijk voor bewoners, bedrijven en toeristen.
  • Schadowstrasse is een winkelwijk met de lange, gelijknamige Schadowstrasse. In de kerstperiode staat op de Schadowplatz de beroemde kerstmarkt.

Meer informatie: Düsseldorf Marketing und Tourismus, Düsseldorfcard.

Barcelona

Barcelona is de grootste stad van Catalonië. Barcelona ligt aan de Middellandse Zee en is o.a bekend vanwege de voetbalclub CF Barcelona (El Barça) met het stadion Camp Nou, Antoni Gaudí (architect van onder meer La Sagrada Familia, Casa Millá, Casa Batlló, Parc Güell enz), Olympische Spelen 1992, Hospital de Sant Pau, La Rambla, Monjuïc enz.

Zaandam

Zaandam is de grootste plaats van de gemeente Zaanstad in de provincie Noord-Holland. Zaandam wordt doorsneden door de Zaan en is o.a. bekend van de Zaanse grootgrutter Albert Heijn, waarvan het hoofdkantoor hier nog steeds gevestigd is. Met het project Inverdan heeft het centrum een metamorfose ondergaan en is grotendeels in Zaanse stijl heringericht. Meer informatie: Zaanstreek.nl.

Rotterdam

Rotterdam is een havenstad in de provincie Zuid-Holland. De stad is gelegen aan de Nieuwe Maas en de haven van Rotterdam is een van de grootste van de wereld. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is een groot deel van Rotterdam gebombardeerd. Na de oorlog zijn in een drang naar vernieuwing en modernisering veel beschadigde gebouwen niet hersteld, maar gesloopt. Tegenwoordig kent Rotterdam de hoogste wolkenkrabber van Nederland en vele moderne architectonische gebouwen. Meer informatie: Rotterdam Tourist Information.

Naarden

Naarden is een van de best bewaarde vestingsteden in Europa en vooral beroemd om de unieke stervorm. De vesting heeft zes bastions, een dubbele omwalling en een dubbele grachtengordel. De vesting is grotendeels vrij toegankelijk en is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Tweejaarlijks is hier het Fotofestival Naarden, het grootste fotofestival van Nederland. Meer informatie: VVV Naarden.