Beekbergen

Het werd een winters weekend in Beekbergen voor de eerste ervaringen met onze camper. Aan de rand van de Veluwe stonden we op Vakantiepark Lierderholt in de sneeuw. Een betere test hadden we niet kunnen bedenken, waarbij we direct vanuit de camper in een winters bomenlandschap stapten.

Wormer

Wormer is een dorp in de provincie Noord-Holland en ligt aan de oostzijde van de Zaan tegenover Wormerveer. Sinds 1991 vormt Wormer samen met Jisp, Neck, Oostknollendam, Spijkerboor en Wijdewormer de gemeende Wormerland.

Scheepsbeschuit

Wormer behoort tot de oudste plaatsen van de Zaanstreek. Welvarend werd Wormer in de 17e eeuw toen men zich toelegde op het bakken van scheepsbeschuit voor de groeiende koop- en walvisvaart. Op een bepaald moment waren er ongeveer 150 beschuitbakkers actief.

Industrie

Na een terugval eind van de 17e eeuw nam eind 19e eeuw de industriële bedrijvigheid aan de Zaan weer toe met bedrijven als Van Gelder papierfabriek en de gortpellerij Mercurius (nu Lassie). Tegenwoordig zijn er o.a. ook diverse cacaofabrieken in Wormer.

Wormer- en Jisperveld

Wormer grenst aan het natuurgebied Wormer- en Jisperveld. Het Wormer- en Jisperveld is een waterrijk veenweidegebied met talloze boerenslootjes, weilanden en rietkragen.

Winter impressie Wormer 2017

Winter impressie Wormer 2016

Winter impressie Wormer 2015

Amsterdam Light Festival 2015

Het Amsterdam Light Festival is een jaarlijks terugkerend lichtfestival met vele lichtwerken van kunstenaars uit binnen- en buitenland. De kunstwerken en installaties worden speciaal voor het Amsterdam Light Festival gemaakt en zijn te bekijken via een vaarroute, de Water Colors, en via een wandelroute, de Illuminade.

Zeeland

Zeeland is een provincie in het zuidwesten van Nederland en telt de meeste zonuren van Nederland. Zeeland heeft brede, goed toegankelijke en schone zandstranden waar je lekker kunt uitwaaien. De Zeeuwse geschiedenis wordt getekend door de strijd tegen het water. Bekend is de watersnoodramp van 1953 en als gevolg hiervan de deltawerken met de Oosterscheldekering. De geschiedenis van Zeeland komt tot leven in steden als Zierikzee, Middelburg en Veere. Meer informatie: VVV Zeeland.

Zee van Staal

Beeldenpark Een Zee van Staal is een gratis toegankelijke beeldententoonstelling aan de rand van Wijk aan Zee in de provincie Noord-Holland. Het ligt in het duingebied Rolandsduin letterlijk onder de rook van Tata Steel en de beelden zijn gemaakt door elf beeldhouwers afkomstig uit elf Europese landen ter gelegenheid van de verkiezing van Wijk aan Zee tot cultureel dorp van Europa in 1999. Meer informatie: Een Zee van Staal.