Gaia ZOO

GaiaZOO is een dierentuin in Kerkrade in Zuid-Limburg en biedt een adembenemende wereld van dier en natuur. GaiaZOO is in 2005 geopend en is vernoemd naar Gaia, de godin van de aarde. Vanwege een nieuw en uniek dierentuinconcept heeft het publiek GaiaZOO al vier keer gekozen tot “Mooiste dierentuin van de Benelux”.

Complete wereldreis

Een bezoek aan GaiaZOO is een complete wereldreis in een dag. Op de Afrikaanse Savanne vind je de imposante neushoorn en statige giraffen en in Taiga bewonder je de meest unieke diersoorten, zoals grootoorvossen en muskusossen, diersoorten die je in geen enkele andere dierentuin in Nederland tegenkomt.

Meer informatie

Dierentuin GaiaZOO.

Blijdorp

Diergaarde Blijdorp dompelt je onder in het dieren- en plantenleven uit de hele wereld. Breng een bezoek aan de Aziatische regenwouden, de Afrikaanse savannes, het gorillabos in Kongo of de de hooglanden in de Himalaya. Kortom de dieren bevinden zich zo veel als mogelijk in hun natuurlijke leefomgeving. En het is een vruchtbare dierentuin, want er worden regelmatig dieren geboren.

Artis

Artis is de oudste en nog steeds beroemdste dierentuin van Nederland, met o.a. Micropia (het eerste micropenmuseum ter wereld), het Planetarium, het Vlinderpaviljoen en natuurlijk het monumentale Aquarium.